A murit o legendă a filmului! Actorul avea 75 de ani

28 10. 2024, 12:05

A murit o legendă a filmului! Actorul avea 75 de ani.

David Harris, actorul cunoscut pentru rolul lui Cochise în filmul din 1979 „The Warriors,” a murit la vârsta de 75 de ani. Harris a murit vineri la locuința sa din New York City, după o luptă cu cancerul, a declarat fiica sa, Davina Harris, pentru New York Times.

David Harris a muirt la 75 de ani

Harris s-a născut în New York City, pe 18 iunie 1949. A urmat cursurile Liceului de Arte Spectacolului, unde un profesor de engleză i-a sugerat să se înscrie la departamentul de teatru.

„M-am îndrăgostit de asta,” a spus el într-un interviu din 2022 pentru „The Claw’s Corner.”

„Am zis, știi ceva, cred că acesta e locul meu.” Iar Harris și-a construit o carieră de mare actor.

„Șocat și întristat de moartea lui David Harris, alias Cochise din The Warriors”, a scris Lin-Manuel Miranda.

„Sărbătorisem și îi dădeam florile pentru performanța sa de neuitat în urmă cu puțin mai mult de o săptămână. Recunoscător pentru acel moment alături de el. Inimile noastre sunt alături de fiica sa de familie și prietenii lui”, a scris muzicianul.

„The Warriors” i-a adus celebritatea

Inspirat din romanul omonim scris de Sol Yurick în 1965, filmul regizat de Walter Hill urmărește o bandă din New York acuzată pe nedrept de crimă. În „The Warriors”, Harris l-a interpretat pe Cochise, un membru esențial al bandei. Personajul lui Harris, Cochise, se remarca prin stilul său unic, purtând o bandană și un colier mare de turcoaz, ca semn de rebeliune, scrie Variety.com

„Ne-am gândit că va fi un film mic, care va rula puțin și apoi va dispărea, și nimeni nu va mai vorbi despre el,” a spus Harris într-un interviu din 2019 cu ADAMICradio.

„Am fost în Hong Kong, în Filipine, în Tokyo,” a adăugat el. „Am făcut multe filme, dar când cobor din avion, oamenii spun: E tipul din ‘The Warriors.’”

foto: social media